Vandaag de dag wordt er wereldwijd hard gewerkt aan een duurzamere manier van leven. De energietransitie staat hierbij centraal, veel bedrijven en instellingen hebben zich dan ook enorm ingezet voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Eén van deze bedrijven is Dutek Energy Solutions uit Staphorst, dat momenteel in de schijnwerpers staat als kandidaat voor de Heat Pump Award 2023.

Project met impact

De deelname aan de European Heat Pump Award is vanwege het baanbrekende project dat Dutek uitvoert in samenwerking met Provincie Overijssel. Provincie Overijssel wil energieneutraal worden en heeft lokale bedrijven gevraagd mee te denken over de mogelijkheden hiervoor. Door samen te werken en kansen te creëren ontstaan immers de beste duurzame oplossingen. Deze benadering resulteerde in een samenwerking met Dutek, die hierdoor sneller en beter in staat was hun nieuwste innovatieve warmtepompserie te ontwikkelen.

Dankzij het impactvolle project van Dutek en Provincie Overijssel kan nu ieder gebouw worden verwarmd zonder aardgas te gebruiken, waaronder het Provinciehuis van Overijssel. De DWT-warmtepompserie van Dutek is innovatief en toekomstbestendig. Uniek door slim ontwerp en het gebruik van de nieuwste beschikbare technologieën. De warmtepompserie werkt met natuurlijke koudemiddelen, heeft een grote temperatuurrange, kan worden aangesloten op verschillende soorten warmtebronnen en is mede dankzij geavanceerde software heel efficiënt.

Heat Pump Award

De impact van het project van Dutek en Provincie Overijssel was reden voor een aanmelding bij de Heat Pump Award 2023. De Heat Pump Award is een initiatief van de Europese brancheorganisatie EHPA, dat zich richt op de bevordering van warmtepomptechnologieën in Europa. Een deskundige vakjury zal beoordelen wie de prestigieuze award zal ontvangen. Daarnaast organiseert de EHPA een People’s Choice Award, hierbij kan ook het publiek stemmen op het project wat zij het meest waardevol vinden. Het populairste warmtepompproject ontvangt de People’s Choice Award.

Steun Dutek en Provincie Overijssel en stem!

Tot zaterdag 9 september kan iedereen zijn of haar stem inbrengen voor de People’s Choice Award. 
Wilt u Dutek en Provincie Overijssel steunen? Breng dan ook uw stem uit!

  • Ga naar de People’s Choice Award: http://tinyurl.com/zrvbekc5
  • Breng uw stem uit, selecteer hierbij het project 
‘County Hall Overijssel Gas free with Dutek natural refrigerant heat pumps and thermal smart grid’
  • Klik op ‘Verzenden’ en uw stem telt mee!