Het Christelijk Mannenkoor Staphorst is zijn nieuwe zangseizoen begonnen. Op 5 mei vormden de mannen in Rouveen de basis van het Grootste Bevrijdingskoor van Nederland, met Johan Bredewout als dirigent. Donderdag 14 september, tijdens een open repetitieavond in De Levensbron, geeft het koor belangstellenden gelegenheid tot een nadere kennismaking.

Tijdens de open avond is er volop gelegenheid om mee te zingen met of te luisteren naar wat de koorleden onder leiding van Johan Bredewout instuderen. De ruim 90 koorleden komen uit Staphorst, Rouveen en de wijde regio. Het koor geeft geregeld concerten en uitvoeringen; niet alleen in de omgeving, maar ook daarbuiten. Donderdag 7 september zingen de mannen voor de bewoners van De Hulstkampen in Nieuwleusen.

Tijdens het indrukwekkende bevrijdingsfeest in Rouveen, afgelopen 5 mei, verenigden zich meer dan 5000 mensen met het Christelijk Mannenkoor Staphorst tot het Grootste Bevrijdingskoor van Nederland. ’t Was volop genieten. Wat een feest. Enthousiasme te over. De registratie ervan zal binnenkort door RTV Oost worden uitgezonden. Manmoedig en met passie vertolkte het mannenkoor toen een van de eerste geuzenliederen: Merck toch hoe sterck. Momenten van kippenvel en herkenning.

En daarom roepen de mannen nog-niet-koorleden toe: Gun jezelf wekelijks de vreugde van zo’n inhoudsvol zangmoment: Kom, zing met ons mee! Welkom alvast op de open repetitieavond, donderdag 14 september (20.00 uur) in De Levensbron te Rouveen.

Foto © Jaco Hoeve