Inwoners van gemeente Staphorst die willen verduurzamen kunnen terecht op Staphorstbespaart.nl. De website biedt een overzicht van verduurzamingsmogelijkheden die worden aangeboden door lokale bedrijven. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.

Staphorst streeft ernaar om in 2030 minimaal 49% van de energie die zij nodig heeft uit  hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie te halen. Om deze duurzame ambitie te behalen wordt er, naast hernieuwbare energie opwek, volop ingezet op de besparing van energie. Immers, hoe minder energie je nodig hebt, des te minder je hoeft op te wekken. “Een van de manieren om energie te besparen is het goed isoleren van je huis. Of om bijvoorbeeld, als de CV aan vervanging toe is, eens te kijken of misschien een hybride waterpomp een goed alternatief is. Op het online platform ‘Staphorst bespaart’ kunnen mensen eenvoudig hun weg vinden in het brede aanbod dat er is voor verduurzaming. Ze worden daarbij geholpen door lokale bedrijven en kunnen, wanneer zij kiezen voor een verduurzamingsmethode, deze ook lokaal verkrijgen”, vertelt Alwin Mussche, wethouder Duurzaamheid.

Oproep
Mussche vervolgt: “In een verduurzaamd huis is het prettig en comfortabel wonen.  Verduurzaming zorgt voor een lagere energierekening en dat is goed voor je portemonnee. Op Staphorstbespaart.nl wordt er in Staphorst samengewerkt door inwoners en bedrijven aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst.” De wethouder nodigt iedere inwoner dan van harte uit om eens een kijkje te nemen op de website en te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.