Twaalf statushouders nemen het komende half jaar deel aan een participatietraject in de gemeente Staphorst. Afgelopen week vond de aftrap plaats in sportschool FamilyFit in Staphorst. De deelnemers maakten kennis met elkaar en kregen uitleg over het programma. De komende maanden krijgen zij begeleiding op maat en doorlopen zij een werkervaringsstage om stappen te zetten naar betaald werk.

‘Belangrijk dat iedereen mee kan doen’

Wethouder Alwin Mussche: “We vinden het in de gemeente Staphorst belangrijk dat iedereen mee kan doen. Door bijvoorbeeld een werkervaringsstage krijgt de deelnemer de kans kennis te maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en de vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse taal, maar ook hun netwerk wordt vergroot. Zo kunnen de kandidaten zich straks redden op werkvloer. Naast het werken met elkaar, bestaat het traject ook uit individuele coachingsgesprekken en sportactiviteiten. Het doel is dat de deelnemers zich thuis gaan voelen in de samenleving.”

Betrokken werkgevers gezocht

De gemeente biedt de begeleiding aan samen met de coaches van Base to Work. Voor de participatietrajecten is men nog opzoek naar betrokken werkgevers die hun deuren willen open zetten. Wilt u kandidaten opnemen in uw bedrijf door een werkervaringsplaats te creëren? Of heeft u een betaalde baan voor een deelnemer? Of wilt u uw bedrijfsdeuren openzetten voor een bedrijfsbezoek? Neem dan contact op met Christiaan Zondag, accountmanager bedrijven, via (0522) 46 74 60 of via c.zondag@staphorst.nl.