Vrijdag 7 juli  zijn wij als “de Zonnebloem” (een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap) afdeling Staphorst met 19 deelnemers met hun vrijwilligers naar “Tea Time” in Echten geweest. Dit is onze jaarlijkse 1 op 1 activiteit, dat wil zeggen één vrijwilliger met een gast die zij bezoekt. We vertrokken met de deelnemers om 13.15 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron met de nodige auto’s van vrijwilligers richting Echten en dit via een mooie binnendoor route.

“Tea Time” gelegen aan de Ruinerweg 4 te Echten, een karakteristieke dorpje in Drente, was er klaar voor om de groep te ontvangen. Deze villa werd in 1914 gebouwd voor de adellijke familie Van Holthe tot Echten. In 2012 nam Tea Time zijn intrek in dit schitterende pand.

De aankleding van de villa is teruggebracht naar de beginperiode, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van historische bouwmaterialen. Menig landhuis in Engeland is in deze stijl ingericht. De originele indeling van de villa is behouden waarin de deelnemers plaats kunnen nemen.

De Engelse stijl is consequent doorgetrokken naar de menukaart, de giftshop, het servies, ja zelfs naar de uniformen van het personeel.

Bij aankomst hebben de deelnemers en de nodige vrijwilligers plaats genomen voor de “Tea Time” ronde. De deelnemers, want daar gaat het uiteindelijk om, hebben zich alles goed laten smaken en gezien de reacties van de vrijwilligers ook genoten van deze mooie middag.

Zo rond kwart voor vijf uur zijn we met de deelnemers en vrijwilligers weer richting Staphorst vertrokken, ook een mooie binnendoor route. Het doel was toch ook en hopelijk zijn we daarin geslaagd om de deelnemers een leuke middag te bezorgen.