Op woensdag 12 juli geeft Harm Hoeve een orgelconcert op het imposante orgel van de Bovenkerk te Kampen. De orgelbespeling begint om 20:00 uur en zal ongeveer een uur duren. De legendarische organist Jan Zwart staat centraal op dit concert. Het is, precies een dag na dit concert, 85 jaar geleden is dat hij is overleden. Zijn verdienste voor de Nederlandse orgelcultuur is zeer groot. Daarom is het goed om hier bij stil te staan.

Op het programma staan werken die Jan Zwart zelf vaak speelde zoals een groot Bachwerk en het speelse Koekoek- en Nachtegaalconcert van Händel. Jan Zwart heeft ook de Frans romantische muziek enorm gepromoot. Daarom speelt Harm Hoeve een compositie van Widor en Guilmant. Het concert wordt geopend en besloten met geliefde koraalbewerkingen van Jan Zwart. Deze koraalfantasieën speelde Jan Zwart om het publiek iets mee te geven wat ze kenden; eigenlijk een middel om ze daardoor naar het concert te lokken en kennis te laten maken met de orgelliteratuur.

Op zaterdagmiddag 15 juli is Harm Hoeve nogmaals te beluisteren in de Bovenkerk. Van 14 tot 16 uur verzorgt hij een wandelconcert. Tijdens dit concert kunnen de bezoekers in- en uitlopen naar believen. Uniek aan dit concert is de mogelijkheid om een kijkje te nemen boven bij de speeltafel om zo de organist van dichtbij aan het werk te zien.