Donderdagavond vond de tweede lezing, georganiseerd door Geloofsavonden Staphorst, plaats. Dit keer in het kerkgebouw De Bron in Staphorst.

Dominee Simons sprak tijdens deze avond over de vraag ‘Hoe word ik rechtvaardig voor God?’. Op indringende en scherpe, maar wel liefdevolle, wijze nam hij ons mee door het Evangelie, zoals beschreven in Romeinen 4 en 10. Alleen door het geloof in Jezus Christus kunnen wij rechtvaardig verschijnen voor God. Alleen zo gaan we het eeuwige leven in en zullen we voor eeuwig bij onze Vader zijn.

Inmiddels staan beide lezingen + de vragenronde, gecombineerd met twee liederen samenzang, online. Wat werd er heerlijk gezongen, tot Gods eer!

Lezing 1: https://youtu.be/CahaTsUAwZI
Lezing 2: https://youtu.be/OM6nrjgFydg
Vragenronde + samenzang: https://youtu.be/tVpTMG1voCs

Geloofsavonden Staphorst is een particulier initiatief en organiseert lezingen: “Deze lezingen richten zich specifiek op het persoonlijk geloof en hebben als doel om jong en oud tot Jezus Christus te brengen. Alleen door het geloof in Hem worden wij zalig. Hierbij willen we geen splijtzwam zijn tegenover de huidige gemeentes in de omgeving en daarom zien we dit ook los van de activiteiten die worden georganiseerd door de plaatselijke kerken. Dit zijn interkerkelijke avonden waarbij iedereen welkom is, gelovig of ongelovig. We hopen dat Gods Koninkrijk door deze avonden nog verder kan worden uitgebouwd en dat iedereen tot geloof komt, zodat niemand verloren hoeft te gaan.”.

De lezing door dominee Simons is de tweede lezing die Geloofsavonden Staphorst organiseert. Op donderdag 11 mei heeft dr. P.J. (Paul) Visser gesproken over de ruimhartigheid van God. Deze lezingen zijn ook terug te kijken via het YouTube-kanaal @GeloofsavondenStaphorst.