Op donderdagavond 29 juni doet de zomeravondcompetitie Rouveen weer aan. De zomeravondcompetitie bestaat uit een serie wielerwedstrijden voor wielrenners uit de wijde regio rondom Zwolle. Renners van  verschillende niveaus kunnen hier op een laagdrempelige manier aan meedoen. Zo staan er topsporters aan de start (pro-continentale wielrenners en mountainbikers, toppers uit het schaats- en skeelerpeloton), maar ook ambitieuze amateurs en goed getrainde wielertoeristen. Deze renners strijden in het A-peloton en B-peloton om de prijzen.

Jeugdrenners van verschillende verenigingen in de regio rijden ook tegen elkaar om een plekje op het podium te bemachtigen. Het belooft een mooie wieleravond te worden tijdens de Munnikenweek, de feestweek in Rouveen. Het parcours is een klassiek rondje om de kerk. Het peloton koerst tussen weilanden, over een slingerende klinkerweg en over ‘De Diek’, waar ook de start en finish is. Rouveen staat garant voor een gezellige sfeer en veel publiek.

Nieuw dit jaar is dat de lokale helden elkaar ook in de gaten moeten houden. Lindenholz fietsen stelt een mooie prijs beschikbaar voor de snelste lokale held in de A-categorie en de snelste lokale held in de B-categorie. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moeten renners woonachtig zijn in de gemeente Staphorst.

De wedstrijden beginnen om 18.15 uur voor de jeugd en om 19.00 uur voor de senioren. De organisatie van de zomeravondcompetitie in Rouveen is in handen van enthousiaste vrijwilligers

van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info.