STAPHORST – Twee jaar geleden startte een werkgroep vanuit de Scholen met de Bijbel uit Staphorst samen met de historicus en columnist dr. Bart Jan Spruyt het initiatief van vormingscolleges. De maandelijkse bijeenkomsten, die worden gefaciliteerd door de Scholen met de Bijbel, zijn inmiddels hervat en zijn vrij toegankelijk. Dinsdag 17 oktober, 19.30 uur, is de eerstvolgende in de Prins Mauritsschool, Gemeenteweg 326a.

De avonden zijn samenbindend en erg inhoudelijk; zonder te verzanden in dogmatische discussies of kerkpolitiek. “We spiegelen ons bijvoorbeeld aan personen uit de periode van de vroege kerk, de middeleeuwen en de nieuwe tijd. We lezen en bespreken met elkaar wat dit voor ons betekent in de tijd waarin wij leven,” aldus de initiatiefnemers.

Het doel dat de werkgroep door middel van deze vormingscolleges nastreeft, is om mensen die de christelijke en klassieke traditie zijn toegewijd – of zich daarin willen verdiepen – toe te rusten en persoonlijk te vormen.

De komende bijeenkomsten zijn volgens plan op de dinsdagen 19 september, 17 oktober, 21 november, 19 december, 16 januari, 27 februari, 19 maart, 9 april, 21 mei en 18 juni (19.30 uur). Locatie: Prins Mauritsschool, Gemeenteweg 326a te Staphorst.

Meer informatie vindt u op de website www.smdbstaphorst.nl/vormingsavonden.