Maak een onvergetelijke duurzame en milieuvriendelijke treinreis door Europa. Verklein je milieu-impact door de trein te pakken. Met een treinreis stoot je tot wel 90% minder CO2 uit dan met een vliegreis.

Treinreizen gedoe? Kies voor een verzorgde treinvakantie door Europa

Op treinvakantie in Europa zonder zorgen? Kies voor een volledig verzorgde eco-vriendelijke treinrondreis van Opreis.nl. De treinen inclusief zitplaatsen worden vooraf voor je geboekt en je verblijft in gezellige hotels, in de buurt van het centrum en dichtbij het station. Een treinreis Europa is gemakkelijk, ontspannend, milieuvriendelijk en avontuurlijk!

De mooiste treinreis bestemmingen van Europa op een rij

Zwitserland per trein
Zwitserland is misschien wel het mooiste treinland ter wereld en je bent er al in 6 uur per rechtstreekse trein naar Basel. Door de panorama ramen van de trein zie je de spectaculaire berglandschappen en alpenweiden aan je voorbij gaan.

De Bernina Express behoort tot de mooiste treinroutes van heel Europa, maar er zijn nog veel meer bijzondere trajecten door Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan de Golden Pass Line de Glacier Express en de Gotthard Express.

Schotland per trein
Er is geen betere manier om van de schitterende Schotse natuur te genieten dan met de trein. Het treinsysteem in Schotland is fijn geregeld en het reizen is erg comfortabel.

Reis door de Schotse Highlands over de magische West Highland Line, of kies voor de luxe nachttrein ‘de Caledonian Sleeper’. Je rijdt langs idyllische dorpjes, langgestrekte Lochs en sprookjesachtige valleien.

Noorwegen per trein

Reis met de ferry rechtstreeks vanaf Nederland naar Noorwegen. Het schip beschikt over comfortabele privé hutten, restaurants, een winkelcentrum, verschillende bars en zelfs een sauna.

Eenmaal aangekomen in Noorwegen kun je een treinrit maken over één van de beroemdste spoorlijnen ter wereld, de Flamsbana. Of kies voor de Bergensbanen en geniet van de prachtige Noorse landschappen onderweg.

Start je treinreis door Europa gewoon vanaf je lokale treinstation

Reis gemakkelijk en comfortabel door heel Europa vanaf treinstation [naam station] of elk ander station in Nederland. Je stapt in je eigen dorp of stad op de trein en bereikt aan het einde van de dag of ochtend de eerste plaats van bestemming. Onderweg kun je de tijd in de trein op een nuttige en aangename manier besteden.

Verre reis? Ook dat kan met de trein!

Ook als je buiten Europa wilt reizen kun je dit per trein doen. Ga bijvoorbeeld op treinreis naar Centraal Azië. Treinreis specialist Mevo Reizen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van bijzondere treinrondreizen, zoals de de Zijderoute Express, de Transsiberië Express en treinreizen door de Baltische staten.