ROUVEEN – Ze zullen op de avond van Koningsdag beiden klinken, in koor- en samenzang: het Wilhelmus en ook het volkslied van Rouveen. Tijdens het Oranjeconcert van het Christelijk Mannenkoor Staphorst, in ‘De Levensbron’ in Rouveen.

Donderdag 27 april geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst – in samenwerking met de Oranjevereniging Rouveen – zijn traditionele Oranjeconcert in ‘De Levensbron’ in Rouveen. Deze muzikale avond staat onder leiding van Johan Bredewout, de dirigent van het mannenkoor. Binnen het programma is ook nu weer volop ruimte voor samenzang.

Het aandeel van het mannenkoor bestaat uit psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. Ook is er een link naar 78 jaar bevrijding. Harm Hoeve begeleidt de koor- en samenzang op het orgel. De vleugel wordt bespeeld door Jorrit Woudt. Verder is er de muzikale medewerking van de trompettisten Arjan en Edith Post. De begeleidende musici verzorgen ook enkele malen een muzikaal intermezzo. Het mannenkoor en de musici staan garant voor een sprankelend, inhoudsvol programma; aantrekkelijk voor jong en oud.

Werd vorig jaar het Staphorster volkslied ten gehore gebracht, nu staat het Rouveens volkslied op het programma. Het werd in 1972 geschreven door Jan Kruidhof, destijds theologiestudent en later predikant. Hij schreef het ter gelegenheid van de bruiloft van zijn zus Grietje en zwager Jan Lassche. De Rouveense musicus Harm Hoeve heeft de lokale hymne bewerkt voor mannenkoor en samenzang.

Het Oranjeconcert begint om 19.30 uur. De deuren van het kerkgebouw gaan open om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00. Kinderen tot 12 jaar betalen € 2,50.

Foto’s © Jaco Hoeve