Download hier het wav. bestand op uitzendkwaliteit: Mien Beste Maot

Luister hier via Spotify  Mien Beste Maot

Bekijk hier de clip via YouTube  Mien Beste Moat

Na ruim 40 jaar debuteren met een kerstsingle deden de Verveners in 2021. Dat smaakte naar meer voor de vier jeugdvrienden uit Rouveen en Hoogeveen. Het afgelopen half jaar hebben ze samen met enkele fantastische muzikanten 5 nieuwe liedjes opgenomen die het komende jaar een voor een uitgebracht zullen worden.

Vandaag; vrijdag 3 maart (in de dialectmaand) verschijnt het eerste lied ‘Mien Beste Maot’.  Hun versie en hertaling van een heel oud traditioneel folk lied.   De eerste versie die bekend is stamt uit 1939. Het is waarschijnlijk nog veel ouder. Mooie traditie; de folktraditie. Liedjes doorgeven aan volgende generaties. Zo word je een beetje een tijdreiziger. Vinden de Verveners fijn. Door de tijd reizen… Doen ze met hun versie ook een beetje. Door ‘hun’ tijd reizen.

In de bijbehorende videoclip zie je de Verveners langs enkele bepalende plekken van hun jeugd lopen. In Rouveen, Meppel en Hoogeveen. Alle vier hebben ze inmiddels de zestig gehaald. Het lied handelt over de personen in het leven van de Verveners die de zestig niet hebben gehaald. Dat hoort onlosmakelijk bij het leven. Afscheid nemen. Loslaten. Het is niet anders.

YouTube video

 

Mien Beste Maot

Vier het leven en de vriendschap!

De Verveners zijn: Johan Fidom, Klaas Huisman, Albert Bartelds & Allart Strijker

Muzikanten:

Elco Stalknecht: Accordeon
Willem de Jongh: Drums
Jeroen van Halem: Contrabas
Albert Bartelds:  Zang & gitaar
Johan Fidom: Mondharmonica & zang
Klaas Huisman: Zang
Micha Bartelds: Gitaren