De afgelopen jaren zijn we in de ban geweest van het coronavirus. Inmiddels lijkt het erop alsof die pandemie ten einde is gekomen, maar toch zijn we ons nu meer bewust van de gevolgen van de verspreiding van bacteriën. Je kunt daarom overwegen de ziektekiemen in je portemonnee te verminderen na het kopen van boodschappen, afhaalmaaltijden of een reis naar de apotheek. Veel mensen denken dat geld het smerigste item in hun portemonnee of pasjeshouder is, maar je debet- en creditcards kunnen meer ziektekiemen bevatten dan geld, afhankelijk van waarmee ze in contact zijn gekomen en hoe vaak je ze gebruikt. Hieronder volgen daarom enkele tips om je bankpassen schoon te houden om jezelf en anderen te beschermen tegen mogelijk schadelijke bacteriën in je portemonnee.

Schoonmaken van bankpassen

Gelukkig kunnen de plastic betaalpassen uit je pasjeshouder dames worden gedesinfecteerd met items die je waarschijnlijk in huis hebt. Een antibacterieel doekje of een reinigingsmiddel op alcoholbasis, zoals ontsmettingsalcohol, is voldoende. Als je een vloeibaar ontsmettingsmiddel gebruikt, spuit dit dan op een watje of keukenpapier in plaats van rechtstreeks op de kaart. Veeg beide zijden van de kaart voorzichtig af met het reinigingsmiddel en wacht tot de kaart is opgedroogd voordat je deze gebruikt of terugplaatst in je portemonnee of pasjeshouder heren. Als je geen antibacterieel doekje of reinigingsmiddel op alcoholbasis in huis hebt, kun je een hand- of afwasmiddel met warm water gebruiken om je debet- en creditcards schoon te maken. Laat de kaart met zeep onder de gootsteen lopen – vergelijkbaar met de manier waarop je je handen wast – of voeg de zeep toe aan de kaart en veeg beide kanten af ​​met een vochtige handdoek.

Reinigen van chip en magnetische strip

Elk onderdeel van plastic debet- en creditcards is ontworpen om waterbestendig te zijn, wat betekent dat je de chip en magnetische strip kunt reinigen zoals je de rest van de kaart zou doen. Als je de kaart echter urenlang onder een sopje onderdompelt of de kaart te hard schrobt met schoonmaakmiddel, kunnen de chip en magneetstrip na verloop van tijd beschadigd raken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van je kaart en ervoor te zorgen dat de chip en magnetische strip van de pas volledig droog zijn voordat je je volgende aankoop doet, anders gaat de kaart terug in je portemonnee.

Verminder de verspreiding van ziektekiemen

Voor elke persoonlijke transactie die je met je debet- en creditcards uitvoert, kunnen meerdere mensen je kaart moeten aanraken. Zelfs als je ervoor kiest om draadloos te betalen, kunnen honderden andere kaarten dezelfde ruimte eerder dan de jouwe hebben geraakt en word je mogelijk ook gevraagd om je pincode in te voeren of te ondertekenen bij de transactieterminal. Om de verspreiding van ziektekiemen te helpen verminderen wanneer je met je bankpas en creditcard betaalt, kun je overwegen ze regelmatig schoon te maken met behulp van de bovenstaande tips en je handen te wassen voor het winkelen. Doe dit ook direct na de transactie om de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan.