Op 5 mei organiseerde de Jongerenraad Staphorst een vrijheidsmaaltijd voor 55 ouderen van verschillende dagbestedingsgroepen uit Staphorst.  Museumboerderij Staphorst had een ruimte beschikbaar gesteld en vormde het sfeervolle decor. Zowel door aanwezigen als door de organisatie wordt teruggekeken op een geslaagde middag. De vrijheidsmaaltijd is een landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 & 5 mei met als doel om mensen te laten praten over de vrijheid onder het genot van een maaltijd.

De Jongerenraad Staphorst heeft de maaltijd georganiseerd om het belang van vrijheid te benadrukken. Zeker in de huidige tijd, waarin een oorlog woedt op het eigen continent, is duidelijk geworden dat vrijheid niet voor lief genomen moet worden. Het is belangrijk om te blijven herdenken hoe deze vrijheid is verworven en te vieren dat we in vrijheid mogen leven. Daarnaast vond de Jongerenraad het tijd om de band tussen generaties te versterken en iets te kunnen betekenen voor de ouderen in onze gemeente.

Het gesprek over vrijheid werd gevoerd door Domingus Manuputty. Hij nam de aanwezigen mee in zijn verhaal over Kamp Conrad door middel van afbeeldingen en het beantwoorden van vragen. Zijn verhaal werd met veel interesse aangehoord en gezamenlijk werd het volkslied in het Maleis gezongen.

Burgemeester Jan ten Kate was tevens aanwezig en bracht na een korte speech een toast uit op de vrijheid. Tijdens deze toespraken konden de aanwezigen genieten van soep, croissantjes, krentenbollen en broodjes gezond. Dit is mogelijk gemaakt door Bakkerij Ubak, Poiesz Staphorst, Bakkerij Slager en Bakkerij Bergerslag. Vanaf deze plaats wil de Jongerenraad deze sponsoren hartelijk bedanken!