Dinsdag 26 april zijn wij als “De Zonnebloem”afdeling Staphorst met 30 personen naar “Museum Palthehof” geweest.                                                                                                De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers rond 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Nieuwleusen.

(De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap)

“Museum Palthehof” gelegen aan het Westeinde 3 te Nieuwleusen heeft een uitnodigende uitstraling en geeft een warme sfeer met een prachtige ligging temidden van een bosrijke omgeving. Het museum dankt zijn naam aan de familie Palthe. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte werden de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee met een heerlijke “Nieuwleusener bol”, tevens kon men gelijk naar mooie korte filmpjes kijken die daar constant doordraaide tijdens onze aanweigheid, hier is zeker door de gasten gebruik van gemaakt.

Na dit heerlijke gebeuren werden de deelnemers en vrijwilligers, verdeeld in drie groepen rondgeleid door gidsen die ons van alles vertelden over de tentoonstelling “spelenderwijs” en wat er verder te zien was. Te zien was o.a. speelgoed uit grootmoederstijd van 50 tot 100 jaar geleden, een mooi oud schoolklasje enz. “Museum Palthehof” bezit verder ook een collectie over de Union rijwielfabriek. Het was zeker de moeite waard.

Zo rond kwart over vier  zijn we met zijn allen weer richting Staphorst gereden. Het doel was en hopelijk zijn we daarin geslaagd om de deelnemers een leuke middag te bezorgen.