STAPHORST/KAMPEN – Zes jonge organisten, die al vaker een gezamenlijk concert verzorgden in de Kamper Bovenkerk, laten ditmaal via YouTube van zich horen. Op vrijdag 24 december gaat hun kerstconcert om 20.30 uur in première op het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk.

Voor de vierde keer zouden ze deze maand samen voor publiek spelen: Hermen van Arnhem(18), Rhodé de Boer(18), Herman Coster(24), Annemijn van der Horst(19), Christian Mussche(24) en Lawrence Talen(20). Ze keken er naar uit om een kerstconcert te mogen verzorgen. Helaas maken de huidige coronamaatregelen een fysiek concert onmogelijk. Daarom hebben de jongelui hun programma eerder deze maand alvast gespeeld in een lege Bovenkerk.

Gerwin van der Plaats van GA-Studioworks en Jan Quintus Zwart van JQZ Muziekproducties zorgden voor beeld en geluid en maakten van de opnames een schitterend geheel.

De organisten brengen een gevarieerd programma ten gehore, zowel feestelijk als ingetogen, met herkenbare kerstmelodieën. De jongeren laten horen en zien dat het orgel ook nog volop uitdagingen biedt voor de nieuwe generatie. Als manager van de Bovenkerk biedt Jan Quintus Zwart op zijn beurt deze jonge mensen ook graag de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het inspirerende orgel van de Bovenkerk. Als presentator spreekt Zwart in de stream de verbindende woorden en voert hij tussen de muziek door gesprekken met de jongelui over hun passie voor het orgel.

De première gaat op 24 december om 20.30 uur online. Van harte aanbevolen voor alle orgelliefhebbers! Er zal tevens een mogelijkheid in beeld gebracht worden om een financiële bijdrage te leveren om de gemaakte kosten te dekken.

 

YouTube video