Pasen is (g)een eitje.

Na twee jaar afwezigheid door corona is de Eigentijdse Paaswake weer terug. Op donderdagavond 14 april wordt het  weer opgevoerd. Door de actuele ontwikkelingen in de wereld is het stuk actueler dan ooit.

Staphorst  In de stille week voor Pasen wordt de Eigentijdse Paaswake weer opgevoerd. De recente coronacrisis heeft bij veel mensen angst veroorzaakt en de kijk op de wereld sterk beïnvloed. We oordelen en veroordelen. Er zijn grote tegenstellingen in de maatschappij ontstaan en de liefde lijkt verder weg dan ooit. In hoeverre heeft het ons geloof aangetast? In de Paaswake stelt de hoofdpersoon de vraag centraal: “Waar is God in mijn persoonlijke situatie van verdriet en pijn en in de rampen in de wereld?

Henk Locht en Anja Winters hebben eerder een toneelstuk gespeeld en kennen elkaar nog vanuit de periode uit Nijeveen. Ze hebben de samenwerking nu weer opgepakt.  “Het is ons verlangen om de Paasboodschap dicht bij de persoonlijke beleving van mensen te brengen. Juist nu in een wereld waar de ene crisis na de andere crisis zich voltrekt. We willen weer hoop bieden, waar twijfel en onzekerheid wordt ervaren.”

Nachtelijke confrontatie.

Pasen is (g) een eitje neemt je mee in een bijzondere voorstelling waar de hoofdpersoon een onverwachte nachtelijk ontmoeting heeft. De confrontatie kent een bijzondere wending.
Iedereen is van harte welkom op donderdagavond 14 april om 19:30 uur in de Ger.Kerk De Bron in Staphorst. De toegang is gratis. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Hans van Dongen.