Waarom nieuwe kleding kopen als je óók de leukste tweedehands items kunt scoren? Tweedehands kleding is duurzamer, goedkoper en vaak ook nog eens een stuk leuker! Helaas moesten we het tijdens de coronacrisis een hele tijd doen zónder kringloopwinkels en kledingruilfeestjes, waardoor tweedehands shoppen een stuk lastiger werd. Een Amsterdamse kledingruilgroep bedacht daarom een coronaproof alternatief voor een kledingruilfeest: de ketting kledingruil!

Het concept is simpel. Een groepje mensen dat bij elkaar in de buurt woont geeft via een logische route tassen met kleding aan elkaar door. Zodra de tas bij jou thuis aankomt, heb je een paar dagen de tijd om te ‘shoppen’ voordat je de tas weer naar het volgende adres op de route brengt.

Je mag uit de tas meenemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken toevoegen die je zelf niet meer draagt. Dit hoeft niet 1 op 1. Soms haal je er één leuke blouse uit en stop je er drie items bij, maar het is ook wel eens andersom.

Vriendinnen Astrid en Rolinda Lindeboom hebben het initiatief genomen voor het opzetten van een lokale ketting kledingruil. Woon je binnen 10 km van Rouveen? Vind je het leuk om kleding te ruilen met andere dames? Dan is dit wat voor jou! We hebben al een aantal deelnemers om mee te starten, maar er zijn nog meer deelnemers welkom!

Meedoen of meer informatie? Stuur een berichtje naar Rolinda Lindeboom via Facebook Messenger of email: rolinda.lindeboom@gmail.com