Op woensdagochtend 30 juni hebben de betrokken partijen de intentieverklaring voor invulling van de Levensboomlocatie in Rouveen getekend.

‘Rouveen voor Iedereen’ is een samenwerking van een groep inwoners met zorgaanbieder Omega Groep en ontwikkelaar Junco. Zij wonnen twee jaar geleden een uniek participatietraject dat door de raad was opgestart om tot invulling van de Levensboomlocatie aan de Esdoornlaan in Rouveen te komen. De locatie kwam vrij nadat basisschool De Levensboom is verhuisd. De afgelopen tijd is het plan samen met de gemeente en woonstichting VechtHorst uitgewerkt. In totaal komen er 8 sociale huurwoningen en 20 begeleid-wonen appartementen.

Vertegenwoordigers van de betrokken partijen. Van links naar rechts: Robert Waarsing (VechtHorst), Mark Schrijver (Junco), Lucas Mulder (gemeente Staphorst), Jan Dunnink en Roelof Huisman (Rouveen voor Iedereen) en Hans Hersevoort (Omega Groep).