Door middel van deze brief willen wij u uitnodigen voor de bijeenkomst, die gehouden zal worden op D.V. donderdag 18 november 2021. Dhr. Henk-Jan Koetsier van stichting “Winst uit verlies” hoopt een inleiding te verzorgen over het onderwerp ‘Als een ingrijpende, levensbedreigende ziekte (kanker) je treFt…wat dan?’.

Wie het nog niet heeft gehoord, kan zich eigenlijk niet voorstellen te horen te krijgen: U heeft kanker! Het horen dat iemand in je directe omgeving het krijgt, is al bedreigend genoeg. Maar zelf? Nee, dat besef heeft vrijwel niemand. Daar wil je het liefst niet aan denken. Ziekte geeft onbalans. Onbalans maakt onzeker en geeft spanning. Levensbedreigend ziek zijn grijpt diep in op het bestaan van degene die het treft en zijn OF haar omgeving. Ook als er volledig herstel mogelijk is wordt het voor velen nooit meer zoals het was voor de boodschap. Het vertrouwen op gezondheid, op een volledig herstel na ziek zijn, heeft een onherstelbare deuk opgelopen. Is het mogelijk daar goed mee om te gaan? Hoe grip te krijgen op eigen emoties? Hoe verder met fysiek blijvende schade? Ook genieten met een lichaam dat soms van lood lijkt? Omgaan met onbegrip van familie, vrienden? Andersom is ook waar: hoe ga je om met degene die de boodschap heeft gehoord? Of degene die hersteld is van kanker?

Plaats van samenkomst is niet in het Dienstgebouw, maar in de Hervormde Kerk van Rouveen. Als de Covid19-besmettingen het toelaten, bent u welkom in de kerk. Om rekening te kunnen houden met de huidige onzekere omstandigheden, vragen wij u om u aan te melden via de mail: (staphorst-rouveen@afdeling-npvzorg.nl) of door bel / sms / app via 06-41559796. Aanmelden moet voor u geen drempel zijn; ook op de dag zelf mag u zich nog gerust opgeven. Wanneer het niet verstandig is om met een grote groep samen te komen, of er andere maatregelen van kracht zijn, kunnen we u op deze manier benaderen dat de bijeenkomst met beperkt aantal bezoekers doorgaat en de rest op afstand de bijeenkomst kan volgen. Online meekijken is mogelijk via de site www.hervormdrouveenstaphorst.nl OF www.youtube.com/c/HervormdRouveenStaphorst.

Na de opening hopen we u een korte toelichting te geven op het gevoerde beleid van 2020, de mutaties in het bestuur en het financieel jaarverslag zoals we dat normaliter toelichten op onze bijeenkomsten in het voorjaar. We hopen op een goed ontmoeting.

Het bestuur NPV Staphorst-Rouveen.