Afgelopen zondag zijn Corien Jansen en Sonny Brons van OCR Team Familyfit Staphorst afgereisd naar de RAI in Amsterdam voor een Hyrox wedstrijd. Hierbij moet er 8 keer een kilometer hardgelopen worden met tussendoor enorm zware workouts. Bijvoorbeeld walking lunges met 20kg of 30kg extra, 1km roeien, een slee met 125kg of 175kg duwen, een slee met 75kg of 125kg trekken en 100 diepe kniebuigingen met 6kg of 9kg bal, waarbij de bal vervolgens tegen een target op 2,70  of 3meter hoogte gegooid moet worden.

Voor beide was dit de eerste Hyrox ervaring. Doordat Jansen deze zomer drie maanden zeer aangepast getraind heeft, in verband met hernia klachten, was ze niet zo voorbereid als ze had gewild. ‘Eind augustus kwam ik erachter dat ik maximaal 10 meter lunges kon doen met die 20kg in mijn nek. Dan waren de benen op. Ik moest vandaag 100meter!’. Ze was behouden gestart maar kon de wedstrijd goed volhouden. Ze kwam na 1uur 15minuten over de finish wat haar een derde plaatst bij de dames pro opleverde!

Sonny Brons ging ook behouden van start. Maar eigenlijk ging het bij hem ook wel heel goed. Alleen de afsluitende 100 squats leken net te veel. In het sterke mannen pro deelnemersveld werd hij met een tijd van 1uur 21minuten keurig 30ste.
Beide weten waar ze aan moeten werken om eind januari in Maastricht het resultaat te verbeteren.