Ook in de herfstvakantie is er weer veel te beleven bij de boeren van IJsseldelta Boert Bewust. Voor leuke activiteiten hoef je niet ver van huis. Bij geitenboerderij Twiegweerd in Zalk zijn herfstlammetjes geboren. Kinderen kunnen de lammetjes zelf een flesje melk geven, een kijkje nemen bij de geiten en spelen in het stro. Melkveebedrijf Kattenberg in Mastenbroek gaat op de sportieve toer met een stoere BoerEn Bootcamp onder begeleiding van een ervaren trainer. Lekker trainen tussen de koeien en op het erf van de boer, met attributen waar de boer elke dag mee werkt.

De Boert Bewust-deelnemers in de IJsseldelta organiseren regelmatig activiteiten op hun erf om verbinding te maken tussen boeren, tuinders en samenleving. Veel van de activiteiten zijn ook gericht op kinderen zodat zij zelf zien en leren waar hun eten vandaan komt. 


De Lammetjesdag bij geitenboerderij Twiegweerd vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober van 10.00 uur tot en met 14.00 uur. De BoerEnBootcamp bij melkveehouderij Kattenberg is op zaterdagmorgen 23 oktober van 10.30 uur tot en met 12.00 uur. Kijk voor alle informatie en aanmelden op   https://www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten/