ROUVEEN – Tijdens de uitreiking van de prijzen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) op donderdagavond 7 oktober hebben opnieuw twee medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten een medaille gewonnen. Peter Dominé en Klaas Visser scoorden beide 232 punten en wonnen hiermee allebei een bronzen plak. Een knappe prestatie van de heren!

Tijdens de kaaskeuringen op 27 en 28 september beoordeelden de ruim 500 deelnemers 10 kaasboorsels blind op onder andere soort, leeftijd, vetgehalte en kwaliteit van de kaas. Een ultieme test over vakmanschap, dat beloond kan worden met een bronzen, zilveren of gouden medaille óf met de hoofdprijs; de Gouden Kaasboor. Die ging bij deze 61e editie van het NNKC naar Ronald ter Woord, die van 2015 tot 2018 werkzaam was als productontwikkelaar bij Rouveen Kaasspecialiteiten.

Justin Koster, productieleider bij Rouveen Kaasspecialiteiten, behaalde 230 punten en kreeg hiermee een eervolle vermelding. In het verleden werden al vaker medailles en zelfs twee keer de Gouden Kaasboor gewonnen door medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten.

Staphorster Peter Dominé, chef kaasmakerij, werkt sinds 2004 bij het bedrijf en keurt al jaren mee. “Ik vind het altijd een mooie uitdaging om deel te nemen aan het NNKC. Het is toch dé test waarin je vakkennis wordt beoordeeld. En dat zit bij Rouveen Kaasspecialiteiten blijkbaar wel goed,” lacht hij trots. “Ik mag me toevoegen aan de eregalerij van beste kaaskeurders van Nederland!”

Klaas Visser uit Alteveer werkt al 15 jaar op de afdeling kwaliteit en technologie en keurt tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden regelmatig kaas. “In Rouveen proeven we natuurlijk veel kruidenkazen, terwijl tijdens het NNKC met name kaas zonder toevoegingen en boerenkaas wordt gekeurd. Dat maakt het voor ons een extra uitdaging om ook dit goed te kunnen doen.” Visser behaalde al vaak een hoog aantal punten, maar viel nog niet eerder in de prijzen. “Het is echt een waardering voor het vakmanschap en het maakt me trots nu deze prijs in ontvangst te mogen nemen,” aldus een blije winnaar.

Foto:
V.l.n.r. Klaas Visser, Frau Antje en Peter Dominé van Rouveen Kaasspecialiteiten