Frank Nieman heeft afgelopen zaterdag zijn eerste zege van het seizoen behaald tijdens de 9e ronde van het Dutch Superbike. Nieman liet opnieuw zien dat hij ijzersterk is op een nat TT Circuit en kwam dan ook met 4 seconden voorsprong als eerste over de finishlijn. Het Winteb TKRP Elcee Racing team kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. 
 
Het raceweekend begon voor de 23-jarige Staphorster op vrijdag toen er een aantal vrije trainingen gepland stonden. Het gevoel met de Yamaha R1M was goed en dit nam Nieman dan ook mee naar de kwalificaties op zaterdag. Op zaterdag waren de weersomstandigheden wisselvallig. De eerste kwalificatie vond plaats op een droge baan met vochtige plekken. Nieman liet zien dat hij niet bang was en wist de snelste tijd te klokken tijdens de eerste kwalificatie. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan droog en wisselden de kopmannen vaak van plaat. Nieman had in een snelle ronde te maken met twee achterblijvers, waardoor hij niet zijn optimale ronde neer kon zetten. De Staphorster mocht uiteindelijk vanaf een derde positie aan de negende race van het seizoen beginnen.
 
Typisch Assen, begon het vlak voor de race weer te regenen. De baan was nat en tegen de tijd dat de Dutch Superbike coureurs richting de start mochten komen, begon de zon weer te schijnen. Het Winteb TKRP Elcee Racing team verrichtte zeer goed werk en wist de motor optimaal klaar te zetten voor deze omstandigheden. Nieman ging van start op regenbanden en kwam heel goed uit de startblokken. De Yamaha-coureur nam meteen de leiding en wist na drie rondes zijn voorsprong uit te bouwen tot 7 seconden. Vanaf dat punt besloot Frank geen extra risico’s meer te nemen en werden de concurrenten nauwlettend in de gaten gehouden middels het pitbord. Nieman gaf de koppositie niet meer uit handen en kwam uiteindelijk met 4 seconden voorsprong als winnaar over de streep. Het team heeft hiermee de eerste zege van het seizoen behaald! 
 
Frank: ‘Wat is het super om deze overwinning te pakken! Het gevoel met de motor was de hele dag al goed, ongeacht wat de weersomstandigheden waren. Ik heb de race met verstand gereden, toen ik geen noodzakelijke risico’s meer hoefde te nemen, bracht ik de Ten Kate Racing Products Yamaha R1M veilig als eerste over de finish.’ 
 
Wij willen onze sponsoren en supporters bedanken voor dit mooie weekend. We zien jullie graag tegemoet bij de seizoensfinale van het IDC op zaterdag 2 oktober. Op deze dag staan twee races op het programma. Nieman gaat het weekend in op een derde plaats in het kampioenschap.

Foto’s © JTS Fotografie / Jan Timmerman