Vandaag, woensdag 27 januari, hebben SGP-kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen stroopwafels bezorgd bij zorginstellingen in hun eigen gemeente. In totaal zijn er door heel Nederland 13.500 stroopwafels bezorgd.

Kandidaat Jan Kuijers, nr. 28 van de lijst, heeft in gemeente Staphorst bij de zorginstellingen van Stichting Adullam, Zorgspectrum Het Zand (De Berghorst), Stichting Philadelphia en RST Zorgverleners stroopwafels bezorgd. Ook bij Isala Diaconessenhuis Meppel zijn ze bezorgd.

De zorg staat momenteel onder zware druk. Met deze actie wil de SGP alle zorgmedewerkers in Nederland een hart onder de riem steken. Kandidaat Jan Kuijers: ‘Veel bewondering voor alle zorgmedewerkers als ik de aanhoudende grote inzet onder moeilijke omstandigheden zie. Een blijk van waardering en dank is zeker op z’n plaats.’  

De zorgmedewerkers reageerden positief op de actie. Vrouwgje Spiker, werkzaam bij Stichting Adullam’in Staphorst: ‘Ook in tijden van isolatie en quarantaine staan we als team klaar om de bewoners in een hectische situatie een veilige begeleiding te geven. We danken de SGP voor de steun en waardering in deze tijden.’