Een wedstrijd in de regen was nooit de sterkste discipline van Danny van der Sluis. De TT Racing Team coureur liet tijdens de negende Dutch Superbike race van 2021 zien dat hij steeds sterker wordt op een natte baan. Danny finishte na een goede race op tweede plaats en verkleinde daarmee zijn achterstand in het kampioenschap met 11 punten op de nummer één.

Zaterdag 11 september stond de voorlaatste ronde van het Dutch Superbike seizoen op het programma. Op voorhand, met in totaal nog drie races te gaan, stond Danny van der Sluis op een tweede positie in het kampioenschap met 33 punten achterstand op leider Ricardo Brink. Zaterdagmorgen de baancondities in de eerste kwalificatie nog niet ideaal. In de tweede kwalificatie waren de omstandigheden beter en stond Danny lange tijd op de voorlopige pole position met een 1’41.0. In de slotfase zakte de BMW-coureur een plaatsje, waardoor hij vanaf plaats twee aan de wedstrijd moest beginnen.

De coureur uit Staphorst had een uitstekende start en ging als eerste op de Haarbocht af. Danny was iets te enthousiast en schoot rechtdoor. Daarna wist hij vanaf plaats acht binnen een paar ronden naar de tweede positie te komen. Danny probeerde vervolgens het gat naar leider Frank Nieman te dichten, maar maakte in zijn achtervolging nog een foutje. De eerste plaats was niet haalbaar, maar Danny wist wel de tweede plaats naar huis te rijden. Brink finishte als zevende, waardoor Danny het verschil in het kampioenschap met 11 punten verkleinde. Overall een sterke race en een goed resultaat voor Danny op een natte baan!

Danny gaat met een achterstand van 22 punten op Brink beginnen aan de Dutch Superbike seizoensfinale van zaterdag 2 oktober op het TT Circuit Assen. Er staan dubbele wedstrijden op het programma, waardoor het nog verre van beslist is. De TT Racing Team coureur staat 43 punten voor op de nummer drie Nieman.

Danny van der Sluis #10: “Ik ben dik tevreden met dit resultaat op een natte baan. Hiermee laten we zien dat we steeds sterker worden in deze omstandigheden. Ik had een bliksemstart, maar ging vervolgens in de Haarbocht wijd. Daar verloor ik veel tijd mee, maar ik had daarna een goed tempo en kon snel weer naar de tweede plaats komen. Ik reed halverwege iets naar Frank toe, die een behoorlijk gat had geslagen. Maar het ging net te gek en schoot een keer rechtdoor in de Ruskenhoek. Uiteindelijk was het gat te groot en was deze tweede plaats het maximale. We hebben 11 punten in het kampioenschap goedgemaakt op Ricardo, waarmee het tijdens de laatste ronde van het seizoen nog spannend kan worden om de titel!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie