Afgelopen zaterdag werd de achtste ronde van het Dutch Superbike verreden. Nieman kwam als derde over de streep na een nette, maar eenzame race. Het Winteb TKRP Elcee Racing team maakt zich nu klaar voor de negende ronde van het IDC dat op 11 september verreden wordt.
 
Op zaterdag 4 september was het aan Nieman de taak om een snelle tijd neer te zetten met zijn Yamaha R1M tijdens de kwalificatie voor een goede startplek. De Staphorster coureur wist een derde tijd neer te zetten en mocht dan ook tegen de klok van vier vanaf de eerste startrij vertrekken voor de Dutch Superbike race. Frank kende een matige start, maar wist in de eerste ronde gelijk twee man in te halen. Nieman had niet het tempo van de kopmannen, waardoor hij een race met weinig duellen kende op de derde positie. De Staphorster kwam dan ook als derde over de finishlijn. Op dit moment staat Nieman op de derde plek in het kampioenschap. 
 
Volgende week staat de negende ronde van het IDC op het programma. Nieman hoopt tijdens dit weekend het tempo op te schroeven, om zo met de kopmannen mee te kunnen strijden voor de winst. Supporters en sponsoren mogen op vertoon van een negatief testbewijs (zie hiervoor www.testenvoortoegang.nl) of een vaccinatiebewijs de wedstrijd komen bezoeken op het TT Circuit Assen. Het Winteb TKRP Elcee Racing is te vinden bij pitbox 14.
 
Frank: “Blij dat we toch weer op het podium staan. Het gevoel en ritme op de motor was niet geweldig, maar ondanks dat stonden we toch weer op het podium. Dit betekent dat de basis goed is. Komende vrijdag en zaterdag zijn we weer te vinden op het TT Circuit om stappen te maken.”
 
Tijdschema zaterdag 11 september – Dutch Superbike
Q1: 10.10 uur
Q2: 12.15 uur
Race: 15.30 uur

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman