Komende zaterdag is het tijd voor de achtste ronde van het International Dutch Championship op het TT Circuit Assen. Het Winteb TKRP Elcee Racing team is weer aanwezig en staat met Nieman aan de start bij het Dutch Superbike!
 
Na een lange zomerstop, wegens twee afgelaste wedstrijden in het Duitse Oschersleben, is het dit weekend weer tijd om in actie te komen op de Yamaha R1M. Nieman was drie weken geleden aanwezig voor een gastoptreden bij het IDM Superbike in Assen, maar moest wegens technische problemen het weekend vroegtijdig aan zich voor bij laten gaan. In de laatste race van het IDC op 18 juli had Nieman een goed tempo te pakken en dit hoopt de Staphorster coureur dan ook mee te nemen naar de komende wedstrijd. Met nog vier races te gaan, wil Nieman er alles aan doen om mee te strijden voor de hoogste haalbare podiumplaats.
 
De wedstrijddag op zaterdag 4 september bestaat uit twee kwalificaties, gevolgd door een race over tien ronden. Volg alle actie via de livetiming: https://livetiming.getraceresults.com/assen
 
Tijdschema zaterdag 4 september – Dutch Superbike
Q1: 10.30 uur
Q2: 13.20 uur
Race: 16.05 uur
 
Ook dit weekend zijn sponsoren en supporters weer van harte welkom op het TT Circuit Assen. Op vertoon van een negatief testbewijs (zie hiervoor www.testenvoortoegang.nl) of een vaccinatiebewijs mag men bij de wedstrijd komen kijken. Tot nu toe lijken de weersvoorspellingen goed, dus we kijken uit naar een zonnige dag met onze sponsoren en supporters! Het Winteb TKRP Elcee Racing team is te vinden bij pitbox 14.

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman