De aarde warmt op. De uitstoot van het broeikasgas CO2 moet daarom snel omlaag. 

Dit geldt ook voor de CO2-uitstoot door energieverbruik in woningen. Dat kan door je 
huis goed te isoleren en gebruik te maken van duurzame alternatieven voor aardgas. 
Je huis verduurzamen kost geld. Het goede nieuws is dat je in veel gevallen 
energiebesparende voorzieningen (EBV) mee kunt financieren in je hypotheek.

Energiebesparende voorzieningen

Je energierekening is gemiddeld ongeveer een vijfde van je woonlasten. Door extra in energiebesparing te investeren, krijg je weliswaar hogere hypotheeklasten, maar daar staan lagere energiekosten tegenover. Je totale woonlasten pakken mogelijk zelfs lager uit. Investeren in energiebesparende voorzieningen kan dus interessant zijn. 

Extra financieringsmogelijkheden

Wil je een ander huis kopen, heb je plannen voor een verbouwing of denk je aan oversluiten? Dan zijn er extra financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Je mag dan namelijk tot maximaal 106% van je woningwaarde lenen i.p.v. 100%. Onder voorwaarden kan je zelfs tot € 9.000 extra hypotheek afsluiten voor energiebesparende maatregelen. 

Wat levert het op?

Met het extra geleende geld kun je je huis zuiniger en duurzamer maken. Dit is goed voor je maandlasten, de waarde van je woning, je wooncomfort én het milieu. 

Bij meerdere geldverstrekkers is het mogelijk om energiebesparende maatregelen onder bepaalde voorwaarden te financieren. Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Arno Boxum van De Hypotheekshop Staphorst-Nieuwleusen e.o. 

Arno Boxum

De Hypotheekshop Staphorst-Nieuwleusen e.o. 
Rollecate 65-15
7711 GG  Nieuwleusen
Tel: (06)41 67 38 41
Mail: nieuwleusen199@hypotheekshop.nl 
www.hypotheekshop.nl/staphorstnieuwleusen