KAMPEN – D.V. zaterdag 4 september is er een ca. 13 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Bovenkerk in Kampen


Na de eerste succesvolle editie vanuit de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag, volgt nu een tweede editie vanuit de Kamper Bovenkerk. De organisten André van Vliet en Marco den Toom speelden op 6 maart jl. in een livestream vanuit Den Haag steeds beurtelings blokken van tien psalmen. In Kampen draaien zij de rollen om en spelen zij elk de psalmen die ze in Den Haag niet hoefden te spelen. De livestream start ’s morgens om acht uur en zal circa 13 uur duren. Bij de laatste psalmen verlenen de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking.

Compositiewedstrijd

Ter gelegenheid van deze orgeldag schreef de stichting Psalmzangdag een compositiewedstrijd uit. De stichting kreeg bijna veertig inzendingen binnen, welke anoniem ter beoordeling bij de organisten Van Vliet en Den Toom neergelegd zijn. Zij kiezen van beide opgegeven psalmmelodieën een winnende compositie. De winnende inzendingen worden op de orgeldag ten gehore gebracht. Alle deelnemers aan de compositiewedstrijd ontvangen een uitnodiging om fysiek aanwezig te zijn in de Bovenkerk.

Toegankelijk voor publiek

De orgeldag kan opnieuw gevolgd worden via een livestream welke te vinden is op de website van de stichting Psalmzangdag. Daarnaast wordt er ook publiek toegelaten in de Bovenkerk. De toegang is gratis en voor de bezoekers is er een hapje en drankje. Wel is aanmelding voor het gewenste tijdvak verplicht. Het is mogelijk meerdere tijdvakken te boeken. Aanmelden kan via www.klassiekemuziek.nl/psalmzangdag. Zowel in de kerk als in de livestream wordt er een (digitale) collecte gehouden voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt. De opbrengst van deze collecte gaat naar palliatieve thuiszorg voor terminaal zieke kinderen. Voor meer informatie zie www.psalmzangdag.nl. Van harte aanbevolen!

Link voor de stream

YouTube video