Harm Hoeve geeft op maandag 23 augustus het slotorgelconcert in de serie orgelconcerten in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte (Overijssel).

In de Basiliek in Raalte bevindt zich een van de grootste Ademaorgels van Nederland. Het instrument werd in 1927 gebouwd voor de rooms-katholieke Michaëlskerk van Zwolle. In 2006 werd de Michaëlskerk gesloten. Het orgel werd gerestaureerd en vervolgens geplaatst in de Basiliek van Raalte. September 2008 werd het drieklaviers instrument (43 stemmen) in gebruik genomen.

Harm begint zijn concert met Prélude, Choral et Variations van Jan Nieland. Daarna zal hij twee werken spelen van Johann Sebastian Bach. Choral II van César Franck krijgt u ook voorgeschoteld. Harm zal eindigen met de Toccata van Joseph Callaerts. 

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.klassiekemuziek.nl/orgel-overijssel of gewoon aan de kerk. Welkom!

Meer informatie zie: www.orgelserieraalte.nl