Danny van der Sluis gaat komend weekend van start met een wildcard in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Een mooie kans voor de TT Racing Team coureur om zich, met zijn goede vorm van de laatste race, te meten op internationaal niveau. Danny heeft al een duidelijke doelstelling voor komend weekend in zijn hoofd.

Afgelopen weekend zou het TT Racing Team afreizen naar Oschersleben voor de achtste en negende race van het Dutch Superbike seizoen. Vanwege de aanscherpte coronaregels in Duitsland kon dit evenement geen doorgang vinden. Een domper voor Danny van der Sluis, want dat betekent twee races minder op de kalender en dus ook twee races minder de kans om zijn achterstand van 28 punten op leider Ricardo Brink in het kampioenschap te verkleinen. De eerstvolgende Dutch Superbike race staat nu gepland op zaterdag 4 september op het TT Circuit Assen.

Maar allereerst gaat Danny racen op internationaal niveau in de sterke IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Komend weekend, 13 t/m 15 augustus, wordt dit evenement verreden. Het goede nieuws is dat er publiek weer welkom is op de tribunes en in de paddock op vertoon van je entreekaart en in combinatie met je vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat. Voor Danny is het wellicht wel zijn belangrijkste raceweekend van het jaar, omdat hij zich graag op zijn thuiscircuit wil meten met deze sterke rijders in het IDM. Vorig jaar leverde de Duitse IDM Superbike ronde in Assen twee top-tien klasseringen voor de coureur uit Staphorst op. Tijdens de laatste Dutch Superbike races was Danny erg snel en deze vorm wil hij dit weekend graag door te trekken. Een nieuw persoonlijk record zetten, met het als hoofddoel een 1’38 rondetijd, is de target voor Danny. Onderstaand is het volledige tijdschema te vinden van het driedaagse evenement in Assen.

Danny van der Sluis #10: “Ik heb onwijs veel zin in dit weekend. Voor mij persoonlijk is dit denk ik het belangrijkste raceweekend van het jaar, aangezien we nu kunnen kijken waar we internationaal staan. Ik heb heel veel vertrouwen erin, want tijdens de laatste race op Assen kwamen de snelle tijden heel makkelijk. Ik denk dat er nog meer in zit als we de afstelling nog verder gaan finetunen, nadat we de afstelling van de BMW tijdens de vorige race flink hebben aangepast. De doelstelling is om een 1’38 te rijden. Ik weet niet of dat met of zonder sleepje gaat lukken, maar daar ga ik wel voor. Ook wil ik graag een goede kwalificatie rijden, want dat ging de twee voorgaande jaren tijdens het IDM Assen mis. Qua posities in de race is niet het belangrijkste, het gaat er vooral om dat we een hoog tempo kunnen rijden en dan zien we wel waar dat toe eindigt. We gaan ervoor!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie