Kampen – Op zaterdagavond 14 augustus geeft de bekende YouTube-organist Gert van Hoef een orgelconcert in de beroemde Bovenkerk van Kampen. Gert heeft meer dan 100.000 abonnees op YouTube. Zijn orgelfilmpjes worden ontzettend veel bekeken in zowel binnen- als buitenland! Het concert is fysiek te bezoeken. 

Gert heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 2009 won hij de 1e prijs van het Interclassicmusic Orgelconcours. In 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2015 heeft Gert het Govert van Wijn Orgelconcours gewonnen in de Groote Kerk te Maassluis. 

Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen  gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).

Op 14 augustus begint Gert van Hoef met  de bekende toccata over het lied ‘God roept ons broeders tot de daad’ van Klaas Jan Mulder.  Johann Sebastian Bach, Theodore Dubois en Felix Mendelssohn- Bartholdy  zullen deze avond niet ontbreken. De hymne van Psalm 75 van Jan Zwart zal ook prachtig klinken in de Bovenkerk. 

Gert zal ook eigen werk ten gehore brengen. De organist zal zijn concert eindigen met een improvisatie over ‘Conquest of Paradise’. 

Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De entreeprijs is € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!