Kampen– Op zaterdagavond 7 augustus geeft Leo Ravensbergen een orgelconcert in de beroemde Bovenkerk van Kampen. Vorig jaar was het de eerste keer dat Leo een concert heeft gegeven in een volle Bovenkerk. Leo heeft onder andere les ontvangen van John Propitius. Dat is ook aan zijn orgelspel duidelijk te horen. 

Leo is geboren op 28 november 1988 in Rijnsburg. Leo heeft improvisatielessen gevolgd bij John Propitius. Orgelspelen is een hobby van Leo. “Een concert als deze, in de Bovenkerk van Kampen is iets wat ik nooit had durven dromen en waar ik zeer dankbaar voor ben om dit te kunnen/mogen doen.”, aldus Leo zelf. 

Leo zal op dit concert ook weer veel werk van Propitius spelen. Hij begint het orgelconcert met psalm 100 van John. Verder zal hij van Propitius spelen: psalm 139, Geef vrede Heer, geef vrede, Veilig in Jezus armen en Wat vlied’ of bezwijk, getrouw is mijn God. Daarnaast zal een eigen bewerking spelen over het lied ‘God and God alone’ en ‘Geprezen zij de Heer’. 

De entreeprijzen bedragen voor beide series € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht)..

De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!