Het Regiocampus Ondernemerspunt ondersteunt ondernemers, ook in deze bijzondere tijden. Dit is een win win voor twee partijen. Veel ondernemers gaan momenteel door een lastige periode en studenten hebben de wens om in de praktijk ervaring op te doen. Hoe mooi is het, om de handen ineen te slaan.

In deze bijzondere tijd zijn veel ondernemers genoodzaakt om anders naar hun concepten, producten en diensten te kijken. Een goed moment om te reflecteren en te ontdekken hoe vernieuwing kan worden ingezet. Nieuwe initiatieven worden geboren, zoals de horeca ondernemers, die hun heerlijke aanbod bij de mensen thuis aanbieden. Bedrijven, die andere producten bedenken of personeel wat bij andere sectoren en bedrijven wordt ingezet. 

Toekomstige medewerkers en vergrijzing

In de zoektocht naar wat nu en richting de toekomst nodig is of anders moet, komen er nu vaak andere vraagstukken naar boven, dan voor corona. Ook nu is het van belang om ondernemende studenten naar de regio te halen en te behouden. Dit om in te spelen op toekomstige medewerkers en vergrijzing binnen bedrijven. De Regiocampus kan ondernemers helpen door studenten te laten werken aan hun vraagstukken, zodat de ondernemers niet alleen staan. Het mes snijdt aan twee kanten, de ondernemer wordt geholpen en de student kan leren en kennis overdragen aan de ondernemer.

Samenwerking student en bedrijf

Studenten werken vanuit het Ondernemerspunt in Meppel of online aan vraagstukken van ondernemers en instellingen uit de gemeente Steenwijkerland, Westerveld en Meppel. Zij werken bijvoorbeeld aan onopgeloste vragen, onderzoeken, nieuw te lanceren ideeën, digitalisering en kunnen vooral een frisse & nieuwe blik geven. Het is mogelijk dat meerdere studenten tegelijk van diverse niveaus (WO-HBO-MBO-VO) voor één bedrijf werken. De begeleiding wordt vanuit de betreffende onderwijsinstelling geregeld in samenwerking met begeleiding vanuit het bedrijf. 

Ondernemers opgelet
Loop je als ondernemer al een tijdje rond met een onopgeloste vraag? Zoek je een oplossing voor een probleem of wil je een nieuw idee lanceren. De Regiocampus zoekt voor de studenten die starten in februari diverse opdrachten. Kijk op de site van de Regiocampus voor meer informatie www.regiocampus.nl of neem contact op met het Ondernemerspunt van de Regiocampus: ondernemerspunt@regiocampus.nl.