Vandaag werd voor de 30e keer de AMBC oldtimer bromfietstocht verreden. Eerst verzamelen op het parkeerterrein bij Kisteman/Stien. Ongelooflijk hoeveel mooi oud spul er nog op de been is en wordt gehouden. Enkele Solexen leken zo onder een kleed vandaan te zijn getrokken, peut er in en tuffen maar… Hier op het dorp zien we vaak in de dagen ervoor al wat bromfietsbewegingen. Soort van testritjes.

De deelnemers komen vanuit het hele land, de meesten komen aan op de brommer, anderen nemen de brommer(s) mee in een karretje achter de auto. Veel familie- of vriendenclubjes, want dat is natuurlijk het leukst.

512 572 wielen reden de route, Bij Ommen was er onverwacht een wegafsluiting, maar gelukkig zit er een van bovenaf verstelbaar voorwiel op elke brommer zodat er toch doorgereden kon worden.

Na afloop was er een door Meesters Tweewielers gesponsord aandenken voor elke deelnemer.

Foto’s © weblog Staphorst / diverse fotografen Meer foto’s hier…