Helaas kan de jaarlijkse Internationale grasbaanrace georganiseerd door de motorclub AMBC Staphorst zoals onlangs gemeld dit wederom jaar niet door gaan. De reden is bekend, vanwege de corona crisis zijn ook dit jaar nog steeds veel evenementen opgeschort en kunnen velen, door diverse oorzaken, niet opnieuw gepland worden. Zo ook voor de grasbaanraces. 
De laatste jaren werd het grasbaan evenement echter al op de donderdagavond gestart met een mooie oldtimerrit voor auto’s, motoren en bromfietsen. Gelukkig heeft de oldtimer commissie van de AMBC voor dit mooie evenement wel een plaats kunnen inruimen op de nieuwe kalender. Op donderdag 12 augustus zal evenemententerrein De Tippe in Staphorst weer het domein zijn van prachtig gerestaureerde, of heel goed onderhouden, klassieke auto’s, motoren en bromfietsen. De liefhebbers kunnen genieten van de voertuigen voor, tijdens of na de rit. Vooraf zullen alle deelnemende voertuigen opgesteld zijn op het evenemententerrein en bij terugkomst van de rit wederom. De catering van de club zal op het terrein De Tippe aanwezig zijn.

De oldtimercommissie meld dat men zich houd aan de regels van het RIVM en dat houd in dat de 1.5 mtr afstand gerespecteerd dient te worden door deelnemers en door publiek.

Gegevens voor deelnemers.
Deelname aan deze prachtige rit is gratis maar men dient zich vooraf op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com  of middels een whatsapp bericht naar telefoonnummer 06-20379395 of 06-14926944. Bij opgave dienen de volgende gegevens te worden vermeld:
-Naam:
-Woonplaats:
-Deelname met auto, motor of bromfiets:
-Mailadres:

Het terrein is open vanaf 18.00 uur en de rit begint om 19.00 uur. De bedoeling is dat alle voertuigen tegelijk vertrekken maar men in eigen tempo de route rijden.