Perfect weekend voor Danny van der Sluis met dubbele zege in AssenDanny van der Sluis heeft een geweldig weekend achter de rug op het TT Circuit Assen. Nadat de TT Racing Team coureur vanaf pole position mocht vertrekken, wist hij beide Dutch Superbike races op zijn naam te schrijven. Daarnaast reed Danny een zeer strak tempo met meerdere ronden in de 1’39.

De vierde ronde van het International Dutch Championship (IDC) was een driedaags evenement op het TT Circuit Assen, waar de zesde en zevende race van het Dutch Superbike seizoen werden verreden. De vrije training en kwalificaties waren op vrijdag. Het TT Racing Team wist de BMW perfect te preparen voor Danny van der Sluis, waardoor hij in de tweede kwalificatie een 1’39.930 op de klokken wist te brengen. Voornamelijk aan de achterzijde van de BMW werden er aanpassingen gedaan, die perfect uitpakten. De rappe tijd was goed voor de eerste pole position van het seizoen 2021 en het was de eerste keer dat Danny een 1’39 op de klokken wist te zetten tijdens een evenement voor het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar tijdens de IDM ronde in Assen reed Danny al wel in de 1’39.

Tijdens de eerste race wist Danny ijzersterke tempo door te trekken. De TT Racing Team coureur ging na de start als derde de Haarbocht in, maar dit werd al snel een tweede plaats. Vervolgens wist Danny naar leider Ricardo Brink te rijden. Er volgde een mooi duel, maar in de derde ronde had de rijder uit Staphorst definitief de leiding overgenomen. De BMW-coureur versnelde en zette een 1’39.7 op de klokken. Vervolgens maakte Danny nog een foutje, waardoor zijn voorsprong iets slonk, maar daarna wist hij met een strak tempo zijn eerste zege van 2021 veilig te stellen. 

Ook de tweede Dutch Superbike race werd een prooi voor de TT Racing Team coureur. Na de start lag Danny derde achter Brink en Vladir Leonov. In de tweede ronde ging Danny voorbij aan Brink in De Strubben. Daarna zette Danny de achtervolging in op Leonov, maar de gastrijder was net iets sneller. Wel wist Danny weg te rijden bij zijn Dutch Superbike concurrenten. In de laatste ronde stapte gastrijder Leonov uit de race, omdat hij buiten mededinging meereed. Danny kwam net als zaterdag als eerste over de finish en pakte daarmee de volle 50 punten tijdens de IDC driedaagse in Assen!

Door zijn dubbele overwinning is Danny tien punten ingelopen op Brink en is het verschil nu nog achtentwintig punten. De volgende ronde van het International Dutch Championship staat gepland van 6 t/m 8 augustus op circuit van Oschersleben in Duitsland.

Danny van der Sluis #10: “Wat een super weekend was dit. Ik wil het team enorm bedanken, want zij hebben de motor heel goed verbeterd, waardoor ik er als het ware alles mee kon. Sturen, remmen en eigenlijk alles tijdens het racen ging geweldig. Dat was ook te zien aan het hoge tempo dat we konden rijden. Het was erg lekker om mijn eerste 1’39’ers in het Nederlands kampioenschap te noteren. De dubbele overwinning smaakte natuurlijk heerlijk; het is een echte teamprestatie!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie