Vanaf 1 juli mogen alle aangevraagde ritten weer worden geaccepteerd

Dankzij de versoepelende maatregelen is het mogelijk om weer volop gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje Staphorst, het vervoersproject dat loopt via Stichting Welzijn Staphorst (SWS). In de auto geldt vanaf 1 juli dat er geen limiet wordt gesteld aan het aantal mensen dat samen in de auto kan. Wel wordt het gebruik van een mondkapje geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. SWS zal hierin het protocol volgen welke is opgesteld door de ANWB.

Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst, is hiermee erg blij. ‘Via het telefonisch contact met de deelnemers, hoorden we dat AutoMaatje werd gemist. Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus kan je wereld erg klein geworden zijn, daarom is het fijn dat men weer wat meer uit huis kan komen. Hierbij willen we inwoners van de gemeente Staphorst natuurlijk graag ondersteunen, door bijvoorbeeld iemand te brengen naar de kapper, de huisarts of een familiebezoek. Ook de chauffeurs willen graag weer aan de slag. Voor hen is AutoMaatje een mooie gelegenheid om volop in het leven te blijven staan, mensen te ontmoeten en iets te doen voor anderen.’

Beperkt bereikbaar in vakantieperiode
Een rit aanvragen kan weer op de gebruikelijke manier. De telefoon van ANWB AutoMaatje Staphorst is bereikbaar op werkdagen van 9-12 uur, het nummer is 06-51800855.

Van 20 tot 31 juli is de telefoon beperkt bereikbaar. In die periode kunnen ritten aangevraagd worden op maandag 20 en 27 juli en op donderdag 23 en 30 juli van 9-12 uur. 

Nieuwe deelnemers mogen ook contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer, of via automaatje@sws-staphorst.nl.