De verkoop van de bouwkavels en rijwoningen aan de Poeleweg in IJhorst gaat in vliegende vaart. Belangstellenden konden zich tot en met 2 juli 2021 inschrijven voor een bouwkavel of rijwoningen in de eerste fase. Op dinsdag 6 juli heeft de toewijzing door middel van loting plaatsgevonden. De beschikbare bouwkavels zijn allemaal in één keer in optie gegeven. Er zijn nog enkele rijenwoningen beschikbaar.

Wethouder Lucas Mulder is blij met de grote interesse. De bouw van nieuwe woningen in IJhorst is goed voor de leefbaarheid van het dorp. Door een mix van woningtypen kunnen verschillende doelgroepen een huis vinden dat bij hun wensen en levensfase past.

Grote respons

Er is veel belangstelling voor de bouwkavels, waarbij mensen zelf een aannemer kunnen kiezen. De 13 bouwkavels in de eerste fase bieden een welkom aanbod aan vrijstaande- en twee-onder-één kap woningen. Een aantal kavels liggen aan de rand van het dorp met een prachtig uitzicht op het Reestdal.

Ook hebben meerdere mensen interesse in de comfortabele, onderhoudsarme, energiezuinige rijenwoningen. Deze 7 rijenwoningen met nul-op-de-meter, zijn uitermate geschikt voor starters en gezinnen. In de eerste fase zijn nog enkele rijenwoningen beschikbaar. Informatie over inschrijving vindt u op de website van Poortman Makelaars.

Tweede fase

De woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst wordt in twee fases ontwikkeld. In de tweede fase komen 11 bouwkavels in de verkoop. Als de inschrijving voor de tweede fase start wordt hierover onder andere gecommuniceerd in huis-aan-huiskrant De Staphorster en op onze projectpagina Poeleweg.

In de tweede fase komen ook 5 rijenwoningen beschikbaar. Deze worden als huurwoningen aangeboden. Hierover wordt te zijner tijd apart gecommuniceerd.