Als je het eenmaal hebt meegemaakt zal het je waarschijnlijk geen tweede keer overkomen: een vlooienplaag na de vakantie. Je bent een poosje van huis geweest en in die tijd hebben de beestjes zich kunnen vermenigvuldigen, en hoe! Het slechte nieuws: iedereen, ook mensen zonder huisdieren kan het overkomen. Het goede nieuws: je kunt dit voor zijn.

Wormen

Extra vervelend aan vlooien is dat ze gastheer zijn van de lintworm. De vlo draagt soms eitjes mee van de lintworm en als, door het bijten tegen de jeuk, deze eitjes in de maag van de hond komen, is de kans groot dat hij wormen krijgt. Ook mensen kunnen wormen krijgen; vooral kleine kinderen. Dus zijn er vlooien in huis, dan ook ontwormen!

Actie van tevoren

Wat is nou de beste manier om vlooien te voorkomen als je thuiskomt? Behandel je hond of kat enkele weken voor de zomer met een anti-vlooienmiddel. Als er dan vlooien zouden zijn, worden ze door het middel gedood op het moment dat ze je huisdier te grazen nemen. Een dag voordat je weggaat, kun je ook nog je hele woning behandelen, maar zorg dan wel dat het huisdier alvast naar de oppas is. Knip een vlooienband in stukjes en leg deze onder de bank, in de mand en op andere plekken waar het huisdier vaak komt. Of spuit bijvoorbeeld met sectolin vlo en mijt omgevingsspray.

Is het je toch overkomen? Dan kun je het behandelen met de omgevingsspray van sectolin en/of ticster.