Onlangs heeft autobedrijf Korterink aan de Lichtmis (Rouveen) een professionele fotostudio in gebruik genomen voor de fotografie van de collectie nieuwe- en gebruikte auto’s. Dankzij deze studio met 360º draaiplateau zijn schitterende fotopresentaties mogelijk en is autobedrijf Korterink helemaal klaar voor de toekomst. André Korterink licht de keuze voor deze studio graag toe.

‘Je hebt nooit een tweede kans voor een eerste indruk,’ aldus André. ‘Klanten starten hun zoektocht naar de ideale auto vandaag de dag online. Daarom is een perfecte fotopresentatie van de auto’s die we aanbieden zo belangrijk. Op grote autoportals zoals Marktplaats, Gaspedaal, Autotrack en Autotrader zijn advertenties met een mooie fotopresentatie van de auto een echte blikvanger. Bovendien worden foto’s van goed gefotografeerde auto’s veel vaker bekeken en tonen potentiële kopers eerder interesse in goed gepresenteerde en gefotografeerde auto’s. Dankzij het volautomatische 360º draaiplateau kunnen we de auto eenvoudig vanuit alle standpunten op een eenduidige manier op de foto zetten zonder de auto te verplaatsen. Maar ook detailfoto’s en interieurfoto’s kunnen we nu relatief eenvoudig en snel maken.’

Professionele studio

‘De studio met neutrale witte achtergrond is gebouwd in een deel van onze showroom en kan van de rest van de ruimte worden afgesloten. Zo voorkomen we hinderlijke lichtinval. Over verlichting gesproken: de studio wordt ‘van onderen’ belicht waardoor er op elk tijdstip van de dag een gelijke hoeveelheid licht is. Het fotograferen gaat dankzij de studio niet alleen makkelijker, het eindresultaat is ook nog eens veel mooier. Voor ons telt bovendien het praktische voordeel dat we geen rekening meer hoeven te houden met het weer. Zomer of winter, regen of juist zon, in de studio zijn de condities altijd hetzelfde. Een constante en hoge kwaliteit is daardoor gegarandeerd.’ 

‘Met de nieuwe fotostudio slaan twee vliegen in een klap. Niet alleen kunnen we ons mooier en professioneler presenteren op internet, we besparen ook tijd met de fotografie waardoor de auto’s sneller online staan. Zo kunnen we onze klanten snel en professioneel een uitstekende indruk geven van de auto’s die bij ons te koop staan,’ zo besluit André. Kijk zelf op www.korterink.nl voor het eindresultaat!