Afgelopen week reisde het Winteb TKRP Elcee Racing team af naar de Motorsport Arena Oschersleben voor twee wedstrijden in het International Dutch Championship. Nieman heeft het maximale uit zichzelf gehaald en mocht dit bekronen met twee podiumplaatsen in de Dutch Superbike klasse. 
 
Op donderdag ging het wedstrijdweekend van start en stonden er een aantal vrije trainingen op het programma. Nieman kon gelijk een hoog tempo vinden op het Duitse circuit en het vertrouwen met de Yamaha R1M was goed. Op vrijdagmiddag was het tijd voor de eerste kwalificatie. Ook hier was de 23-jarige Staphorster snel, waardoor hij een tweede tijd noteerde. Op zaterdagmorgen volgde de tweede kwalificatie. Tijdens deze kwalificatie kwam de perfecte ronde nog niet bij elkaar, dit betekende uiteindelijk dat Nieman vanaf een vierde plek moest starten.
 
Zaterdagmiddag rond half zes gingen we van start met de eerste race. Nieman kwam als vijfde de eerste bocht door, maar wist al snel zijn voorganger Nick Vlaar te passeren. Vlaar wist de Staphorster lang te volgen, maar Nieman wist hem uiteindelijk te lossen. Frank finishte op een nette derde plek.
 
De tweede race vond plaats op zondag en leek veel op de eerste race van zaterdag. Wel kende Nieman een betere start en lag het tempo tijdens deze wedstrijd hoger. Nieman reed mooie rondetijden en kwam aanzienlijk dichter bij de koplopers dan tijdens de vorige race. Frank sloot de race af met een voldaan gevoel op plaats drie. 
 
Frank: “We hebben met het team mooie stappen gemaakt. In race 1 haalden we niet het maximale resultaat wat volkomen aan mezelf lag. In race 2 had ik het juiste gevoel en was een derde plaats het maximale resultaat. Toch weer een dubbele podiumplaats te pakken. We gaan het weekend goed analyseren, want we willen uiteraard meevechten voor de overwinningen.”
 
De volgende twee races van het IDC vinden plaats in het weekend van 2 t/m 4 juli op de Nürburgring in Duistland.