persbericht

Meer dan 1.500 mensen haalden deze week in regio IJsselland alsnog een registratie van hun coronavaccinaties in het gele boekje. GGD IJsselland startte, na een stop van drie weken, weer met deze registraties. “De animo was groter dan verwacht. Daarom gaan we ons aanbod uitbreiden. De komende twee weken kunnen mensen op woensdag 16 en 23 juni, en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij onze vijf vaccinatielocaties terecht voor de registratie in het gele boekje. Gewoon een open inloop, tijdens openingstijden. Dus niet meer op de locaties die we daar deze week in Zwolle en Deventer speciaal voor hadden ingericht”, benadrukt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie Covid.

Zelf komen
Van Buuren: “Sommige mensen namen ook het gele boekje van hun partner mee. Maar je kunt niet voor iemand anders de registratie ophalen. Je moet zelf met je gele boekje, je registratiekaart en een identificatiebewijs langskomen. De coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD.” In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. “Geen stickertje, want die zijn specifiek van de betreffende batch en niet meer beschikbaar.” Voor coronavaccinaties die door huisartsen,  ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.

Neem hiervoor mee:
1) je gele vaccinatieboekje. Heb je nog geen boekje of ben je het kwijt, dan moet je zelf een nieuwe bestellen via www.mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes.
2) de registratiekaart van je vaccinatie(s). Ben je deze kwijt, dan kun je bellen met de coronalijn 088 – 443 03 70. Je krijgt dan een nieuwe registratiekaart toegestuurd.  
3) een identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart).

Data voor registratie en openingstijden 
woensdag 16 en 23 juni
Donderdag 17 en 24 juni 

De openingstijden van de vaccinatielocaties zijn:

  • Hardenberg, Zwolle, Deventer: 8.00 – 20.00 uur.
  • Kampen, Dalfsen: 9.00 – 16.30 uur.

De adressen van de locaties zijn te vinden op de website van GGD IJsselland.

Registratie bij tweede vaccinatie
Mensen die al een eerste prik gehad hebben en nog voor een tweede naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen op dat moment ook nog de registratie van de eerste vaccinatie krijgen. Deze moet wel door een GGD zijn gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen. 

Fraudebestendig vaccinatiebewijs
De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Informatie voor reizigers
Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op www.wijsopreis.nl.