De gemeente Staphorst behoort met in totaal bijna 600 rijks- en gemeentelijke monumenten tot de grote monumentengemeenten van Nederland. Het is belangrijk dat ook monumenten duurzaam worden. Bijvoorbeeld door energie te besparen of energie op te wekken.

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen aan uw monument? De gemeente denkt graag met u mee wat er voor uw pand mogelijk is. Binnenkort ontvangt u een brief met een nadere uitleg over verduurzamen van uw pand. Bij de brief zit een bijlage met een aantal vragen over het verduurzamen van uw woning. Voor een overzicht met de mogelijkheden kunt u de website Groene Menukaart raadplegen. Daar staan ruim 70 opties op een rij om uw historisch gebouw te verduurzamen.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het Omgevingsloket, (0522) 467 467 of omgevingsplein@staphorst.nl.