Wanneer je een bedrijf hebt is het logisch wanneer je hier graag zoveel mogelijk verbeteringen in aanbrengt. Hoe beter jouw bedrijf presteert, hoe harder het groeit en hoe toffer de klanten en projecten worden die je kunt oppakken. Of hoe meer klanten je blij kunt maken natuurlijk. Om je een beetje op pad te helpen hebben we wat inspiratie voor je op een rij gezet, dus lees gauw door en doe er je voordeel mee.

E-learning

Wanneer je een toffe verbetering, les of insight hebt die je graag met je hele bedrijf wilt delen, dan kun je dat op veel manieren doen. Wil je dat het ook echt blijft hangen, dan zijn de opties beperkter. Een goede mogelijkheid is dan om gebruik te maken van elearning. Je kunt elearning zelf maken, maar je kunt hier meestal beter een gespecialiseerde partij voor inschakelen. Je hoeft je er dan zelf niet in te verdiepen, noch het wiel opnieuw uit te vinden. Bovendien is een door een expert gemaakt stuk elearning vaak een stuk doeltreffender dan andere varianten en mogelijkheden, dus dat is ook iets wat je mee moet nemen in je overweging. 

Six sigma

Six sigma is een verbetermethode die door veel organisaties wereldwijd wordt gebruikt om processen te verbeteren. Dat gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, maar het is wel een bijzonder effectieve methode. Dat komt omdat het met verschillende tools zorgt dat je op een andere manier naar processen gaat kijken. Welke handelingen of onderdelen daarvan zijn echt essentieel, en welke niet? Door hier mee aan de slag te gaan kun je zoveel mogelijk niet-essentiële onderdelen weghalen, waardoor de effectiviteit van het proces er op vooruit gaat!

Feedback vragen

Persoonlijke verbeteringen en bedrijfsverbeteringen liggen niet altijd even ver uit elkaar. Zo kun je net zo goed persoonlijk als bedrijfsbreed om feedback vragen. Aan concurrenten, aan je klanten, aan collega’s en aan alle anderen die tijd voor je vrij willen maken. Elke feedback kan waardevol zijn, en je zult merken dat iedereen je wel wil helpen wanneer je zelf om feedback gaat vragen. Zo kom je er wel!

Collega’s mee laten denken

Het zat al deels in het vorige punt, maar we willen deze even extra benadrukken. Vaak leven er binnen een organisatie ontzettend veel ideeën over dingen die beter kunnen of anders moeten. Probeer dit op te halen bij je collega’s en hen mee te laten denken, zodat je daarvan kunt profiteren!