Al 12,5 jaar biedt Kinderopvang Mathil haar vertrouwde opvang als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in Rouveen. Dit jubileum wordt deze week, vanwege corona, klein maar feestelijk gevierd. Een groter feest zal in de zomerperiode plaats vinden.

In 12,5 jaar heeft Kinderopvang Mathil een prachtige groei doorgemaakt, door de vraag die er was voor goede kinderopvang in de regio. ‘Ik ben begonnen met het idee: we zien wel hoe het gaat. Dat we na 12,5 jaar meer dan 75 medewerkers in dienst hebben op meerdere locaties had ik nooit durven dromen’ aldus Janita de Haan, eigenaresse van Kinderopvang Mathil.

Mathil start in 2008 als gastouderbureau en breidt deze dienstverlening al snel uit met kinderopvang, omdat blijkt dat er tekort aan gastouders is. In 2009 opent Mathil daarom haar eerste kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang in Rouveen en een jaar later volgt een tweede locatie in Nieuwleusen. Een aantal jaren later wordt daar Staphorst als derde locatie aan toegevoegd. Maar ook de laatste jaren heeft de organisatie niet stilgestaan. In 2020 is zij gestart met peuteropvang en buitenschoolse opvang binnen de PCO-N scholen in Nieuwleusen en op basisschool de Vuursteen in Dalfsen. Door de recente overname van Gastouderbureau Dalfsen is Mathil inmiddels actief in de wijde regio van Noordwest Overijssel en sterk vertegenwoordigd in de peuter- en kinder-, buitenschoolse – en gastouderopvang. Janita vervolgt: ‘Ik ben dan ook enorm trots op deze mijlpaal, maar nog trotser ben ik op onze medewerkers, die elke dag weer met zoveel aandacht en liefde hun werk doen. Daarnaast ben ik alle ouders dankbaar die hun kinderen aan de zorg van Mathil toevertrouwen. Op naar de volgende 12,5 jaar!’