Het Winteb TKRP Elcee Racing team reist dit weekend af naar het Duitse Oschersleben voor de openingsronde van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Frank Nieman neemt deel aan de Superbike 1000 klasse en zal twee races verrijden. Het is voor de 23-jarige Staphorster het eerste wedstrijdweekend van het nieuwe seizoen. De Nederlandse IDC races werden eerder namelijk twee keer gecanceld in verband met de huidige coronamaatregelen. 

Het was de bedoeling dat op zaterdag 22 mei een IDC wedstrijd verreden werd, maar helaas zijn in Nederland wedstrijden in de buitenlucht nog niet toegestaan. Dit betekende wederom dat het evenement gecanceld moest worden. De eerstvolgende wedstrijd in het International Dutch Championship staat voorlopig op 5 juni gepland. 

In Duitsland kreeg het IDM groen licht voor de openingsronde in Oschersleben. Een uitstekende kans voor Nieman om zijn Yamaha R1M uit te testen onder wedstrijdomstandigheden! Daarnaast is dit raceweekend de ideale voorbereiding voor de nog komende IDC wedstrijden in Oschersleben.

Frank: “Wat kijk ik uit naar het moment dat de rode lichten uitgaan. Een wedstrijdweekend brengt toch altijd andere elementen met zich mee dan testdagen. De laatste testdagen waren positief, waardoor ik met een goed gevoel naar Oschersleben ga. Ik ga voor het eerst met de superbike op een ander circuit dan Assen rijden, hier ga ik ongetwijfeld veel van leren. Ik ben benieuwd waar we staan in het competitieve IDM startveld.”

De wedstrijden zijn te volgen via een livestream van het IDM! Deze kun je vinden op hun Facebook en YouTube pagina.

Tijdschema (onder voorbehoud)
Zaterdag 22 mei – Superbike 1000:
Kwalificatie 1: 10.40 uur
Kwalificatie 2: 14.50 uur

Zondag 23 mei – Superbike 1000:
Race 1: 11.20 uur
Race 2: 15.30 uur

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman