Een houtlook tegelvloer is op het moment ontzettend populair, het is dan ook een belangrijke trend op het gebied van vloeren. Zo’n keramisch parket, zoals het ook wel genoemd wordt, bestaat eigenlijk uit tegels met houtlook. Dit zijn dus gewoon keramische tegels die eruitzien alsof ze gemaakt zijn van hout, wat dus niet het geval is. Veel van deze vloertegels zien eruit en voelen zo aan als echt hout, dat het bijna onmogelijk is om te weten dat het geen echt hout is. Dankzij technologische vooruitgang en productieprocessen bevat deze tegelvloer namelijk een detailniveau dat voorheen niet mogelijk was. Deze producten, wat ook voor wandtegels geldt, zijn zo innovatief en nauwkeurig dat ze de look en feel van met de hand geschraapt hout kunnen weerspiegelen. Zo’n vloer van tegels met houtlook heeft een aantal voordelen, zoals je hieronder kunt lezen. 

Weinig onderhoud 

Houten vloeren zijn prachtig. In vergelijking met tapijt maken de stijl, duurzaamheid en reinigbaarheid van houten vloeren het tot een favoriet onder huiseigenaren en bedrijven. Stel je nu eens voor dat de duurzaamheid wordt uitgebreid tot een oppervlak dat waterdicht, krasvast, vlekbestendig, deukvast en brandwerend is. Allemaal zonder in te boeten aan stijl. En in tegenstelling tot echt hout hoeven tegelvloeren met houtlook nooit om de paar jaar gestript, opnieuw gekleurd en opnieuw geseald te worden. Met andere woorden, door te kiezen voor keramisch parket zul je alsnog de uitstraling van een houten vloer hebben, maar van het vele onderhoud heb je veel minder last. Dat scheelt heel veel werk! 

In elke ruimte

De tegelvloeren met houtlook zijn ontworpen met de focus op prestaties en duurzaamheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor elke kamer van een huis en talloze commerciële ruimtes. In tegenstelling tot hout, kunnen porseleinen tegels met houtlook bovendien gebruikt worden in natte ruimtes, waaronder keukens en badkamers. Zelfs commerciële keukens en badkamers kunnen ingericht worden met een keramisch parket. Porseleinen vloertegels zijn ook nog eens gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan echt hout. Veel desinfecterende reinigingsmiddelen beschadigen vloeren van echt hout, terwijl porselein niet wordt aangetast door zelfs de meest stringente oplosmiddelen. Dankzij onze geavanceerde fabricagetechnieken hebben onze tegels met houtlook de sterkte om ruimtes met veel verkeer te verdragen.

Veel verschillende stijlen

Tegels met houtlook zijn niet alleen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en maten. Daarnaast zijn ze ook nog eens te koop op de markt in allerlei diverse unieke vormen en sierlijsten, net zoals verschillende parketstijlen, decoraties en zelfs mozaïeken. Met andere woorden, de keuze is echt reuze als je op zoek bent naar een keramisch parket. Mogelijk wil je voor een tegelvloer gaan met houtlook die er strak en gepolijst uitziet, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat je juist meer van een rustieke en natuurlijke stijl houdt. Beide opties zijn hoe dan ook mogelijk, dit zorgt er dus voor dat er voldaan kan worden aan een groot aantal verschillende smaken met deze vloertegels. 

Duurzaam

Echt hout is best milieuvriendelijk maar de chemicaliën die nodig zijn om het voor te bereiden als vloerbedekking zijn juist weer zeer schadelijk voor het milieu. Een tegel is juist gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten, te weten klei, zand, veldspaat en water. Ook is het helemaal vrij van gifstoffen. Ze bevatten bijvoorbeeld geen vluchtige organische stoffen, maar ook geen polyvinylchloride, formaldehyde en allergenen. Een tegel is daarnaast duurzaam geproduceerd en eenvoudig te recyclen. Ze hebben bovendien een langere levensduur dan echt hout. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van een keramisch parket dus echt een stuk kleiner dan die van een echt parket, wat beter is voor het milieu.