Op dinsdag 27 april vindt Koningsdag 2021 plaats. En vanwege de huidige coronamaatregelen hebben we een aangepast programma samengesteld. Wat ondanks alle beperkingen hopen we toch met elkaar er een feestelijke dag van te maken! Uiteraard willen wij u wel oproepen om tijdens deze dag de geldende coronamaatregelen in acht te nemen!!

Hijsen van de vlagpage1image44993920

De dag starten we met het hijsen van de vlag op het Marktplein. Helaas is het niet mogelijk dat hier publiek bij aanwezig kan zijn.page1image44995072

Luiden van de klok + Wilhelmus

Omstreeks 9.55u worden in heel Nederland de klokken geluid. Ook in onze gemeente Staphorst. Na afloop, om 10 uur, roepen wij iedereen weer op om -evenals vorig jaar – met elkaar het Wilhelmus in de directe woonomgeving te zingen of te spelen. Op uw eigen stoep, in de voortuin, vanaf uw balkon!

Versierde fietsen voor kinderen

Om 10.30u start een fietstocht met versierde fietsen -onder begeleiding- door het dorp. Deze fietstocht is voor kinderen voor de basisschool leeftijd. Kinderen -die zelfstandig kunnen fietsen- kunnen zich vanaf 10.15u met hun versierde fietsen zich melden op het Marktplein. Op maandag voor Koningsdag zullen wij onze route bekend maken. Let op!! Alleen kinderen zijn welkom op het Marktplein en het is niet de bedoeling dat ouders meefietsen met deze fietstocht!page1image45003712

*NIEUW* Staphorster Dorpsquiz

Een nieuwe activiteit is de Staphorster Dorpsquiz. In het kort: U krijgt dertig cryptische omschrijvingen. Deze omschrijvingen verwijzen naar (buiten)locaties in onze dorpskern. Aangekomen op die locatie treft u een letter en een cijfer. Als u vervolgens deze cijfers met bijbehorende letters in de goede volgorde invult ontstaat er een laatste cryptische omschrijving van een locatie. Op deze laatste locatie kunt u uw oplossing inleveren! Vanaf 8u ‘s morgens worden de cryptische omschrijvingen en een speluitleg op ons Facebook-account en via de lokale media bekend gemaakt. U kunt vervolgens de gehele dag –op uw eigen tijd en snelheid- de Staphorster Dorpsquiz spelen. Tot 20u kunt u de oplossing inleveren op de eindlocatie!

Online Staphorst BINGO

Om 19.30 start onze online Oranje Staphorst Bingo. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Marcel Kroes (Spelshows). Hoe gaat het in het werk? U kunt zich online opgeven via www.spelshows.nl/staphorst. ‘Bestel Kaarten’ kunt u zich aanmelden. Na bevestiging ontvangt u binnen enkele dagen een Via link naar de bijeenkomst van 27 april en tevens een digitaal bestand met uw bingokaart (1 kaart = 4 speelkaarten/ronden). Als u lid bent van de Oranjevereniging speelt u gratis mee. Niet-leden betalen 5 euro voor de hele avond. Print de bingokaarten zelf uit en speel mee! Met mooie prijzen vanuit onze lokale ondernemers en bedrijven. U kunt zich tot maandag 26 april opgeven!

Lidmaatschappage2image44651968

Leden van de Oranjevereniging Staphorst kunnen gratis meedoen aan onze activiteiten. Bent u nog geen lid? Stuur dan een e-mail naar oranjeverenigingstaphorst@outlook.com en wij zorgen ervoor dat u een aanmeldformulier in de bus krijgt.page2image44657152

Vragen/informatie

Voor vragen of voor meer informatie kunt u ons bereiken via oranjeverenigingstaphorst@outlook.com.